Jalkojen pituusero vai yhden jalan muuttunut pituus? Jalkojenpituusero

Nilkan nyrjähdyksen on jo yli 50 vuoden ajan tiedetty aiheuttavan jalan pituuden muuttumista. Nyrjähdys muuttaa nilkan luiden asentoa, lyhentää jalkaa ja aiheuttaa selkään skolioosia. (Kaarina Kari, Väinö Lahtinen. Terveysoppi 1960, opetushallituksen hyväksymä). 
Järkevä toimenpide on korjata nilkan asento sellaiseksi kuin se oli, alkuperäiseen luonnolliseen tilaansa.Tämä on suomalaisen jäsenkorjauksen pyrkimys.   

Alla olevissa kuvissa esitellään suomalaisen jäsenkorjauksen havainto, että nilkan asentovirhe voi myös pidentää jalkaa. Tällainen tila on mitattu yli kaksikymmentä vuotta sitten laserilla sairaalaolosuhteissa. 
Tilaa kutsutaan yläasentoiseksi nilkaksi, koska se pidentää jalkaa. 
Oikea tapa mitata (yhden jalan pituuden muuttumista) on makuulta. Lantio seisoen. 
                                            
                                              Yläasentoinen nilkka, vas. jalka pitempi johtuen nilkan asentovirheestä (ei selän tai SI-nivelen asennosta) 
Vasen jalka pidentynyt johtuen nilkan asentovirheestä. 
Urheilijalla tällainen asentovirhe on tie akillesjännevaivoihin sekä polven ongelmiin. Tietysti se aihettaa iskias-, SI-nivel- ja lonkkavaivoja, mutta etenkin jalkapöydän kiputiloja ja väärää askeltamista.  
                                              Jalan pituuseron korjaus

Liikerataestojen tutkimus ja korjaus. 
Tavanomaisin mobilisaation liikeratatestein tätä asentovirhettä ei löydy, siksi sitä ei myöskään tunnisteta, tai osata korjata kuin suomalaisessa jäsenkorjauksessa. Tyypillisin oire on tietysti jäykkä nilkka ja pohjekipu sekä iskiasvaivat.                                           
                                              Pituusero korjattuna, ei pituuseroa, ei liikerataestoja, ei kipua.
Vasen jalka korjattuna. Ei liikerataestoja, jalan ulkokierto normaali. Oikea tavoite on kaikissa nivelissä oikeat liikelaajuudet ja toiminnot jolloin lihakset, hermotus, ja nivelten aineenvaihdunta sekä verenkierto toimivat täydellisesti.

Suomalaisessa jäsenkorjauksessa etsitään eroavaisuuksia, ei samanlaisuuksia, kuten samanmittaisia jalkoja. Ihminen on toispuoleinen, kiistattomasti. Kuvittele ihminen, joka on täysin samanlainen puolelta toiselle. Katso sitten ympärillesi näkyykö heitä?


Comments