Osaaja- ja erikoistumiskoulutus

Osaajakoulutus 4 osaa.

Osaajakoulutusosiot nimensä mukaisesti ovat vaativampia, kehitytään suomalaisen jäsenkorjausmenetelmän osaajana. Rutiinit perus- ja kehittymiskoulutuksesta ovat jo tuttuja, joten niitä ei erikseen mainita tässä. Jokaisella osiolla harjoittelemme myös asentovirheiden korjaamista koko kehossa, koska ihminen on kokonaisuus. Harjoitusta ei tule koskaan liikaa.

1 osa. Hermosto ja yläselkä. Ylähengitysteiden tulehdustilat ja rintarangan toiminta. Koulutuksessa keskitytään heijastekipuihin, joita valtaosa esim. käsissä on. Tenniskyynärpää. Otteiden harjoittelua ja erilaisia tekniikoita rintarankaan.

2. osa. Polvivaivat. Etureiden heijastekivut. Kuntoilijan ja juoksijan jalkojen vaivat. Venytystekniikat. Lonkan heijastekivut.

3 osa. Olkapään heijastekivut, heijastekipu kylkeen. Rintarangan suoristuma ja "niskapatti". Tämän esteettisen vaivan syntyminen on varsin yksinkertaista ja yleistä. Harjoittelemme korjaamaan sen. "Niskapatin, anopin kyhmyn" korjaaminenkin on varsin yksinkertaista.

4 osa. Kirjallinen koe ja osaamisen näyttö käytännössä. Kertaamme heijastekipujen hoitamista.

Erikoistumiskoulutus

Erikoistumiskoulutuksessa on 2 osaa. Näillä osioilla ammattimaistutaan suomalaisen jäsenkorjausmenetelmän taitajiksi. Koulutettu suomalainen jäsenkorjaaja nimikkeen käyttö on sallittua, kun olet suorittanut koulutuksen hyväksytysti. Tässä koulutuksessa on kirjallinen ja käytännön koe.

1 osa. Selän hoitaminen eri tekniikoita käyttäen. Keskitymme otteiden tarkkuuteen ja havainnointien tekemiseen miten eri tilat syntyvät. Äkillinen alaselkäkipu heijastekipuna ja sen syntyminen.

2 osa. Iskias heijastekipuna ja sen korjaaminen. Otteiden hiominen, otevalikoiman laajentaminen. Äkillinen niskakipu heijastekipuna. Liikunnan merkitys ja uni. Kirjallinen ja käytännön koe. Koulutuksen päättäminen ja todistusten jako. 

Comments