Peruskoulutus

Peruskoulutus osa 1.

Ensimmäisellä osalla tutustumme suomalaisen jäsenkorjauksen perusperiaatteisiin.

Oppilaana huomaat jo alussa kuinka tärkeää on opetella tutkimaan, seuraamaan ja testaamaan muutokset. Aivan aluksi opettelemme nilkan liikeradat ja otteet. Oppilaat tunnustelevat ne toisiltaan. Opettelemme nilkan virheasentojen tunnistamista, niiden vaikutusta lantion asentoon yleisesti. Kaikilla koulutusosilla tullaan opettelemaan alaan liittyvää tautioppia, ja milloin jäsenkorjaaja voi hoitaa ja mitä ei, sekä opetellaan asiakkaan ohjaus lisätutkimuksiin.

Peruskoulutus osa 2.

Tutustumme jalan pituuseron muuttumisen mekanismeihin, oikeaan mittaustapaan, luonnolliseen jalkojen pituuseroon ja virheasennon tuomaan pituuseroon.  Jalathan ovat aina erimittaisia, koska luut ovat eri raajoissa jo anatomisilta mitoiltaan erilaiset ja nivelten toiminta-asteet erilaisia. Me emme suomalaisessa jäsenkorjauksessa usko, että selkävaivat johtusivat eripituisista jaloista, koska samanmittaisia ei ole olemassakaan.

Harjoittelemme asiakastapausten dokumentointia ja hyvää kommunikointia. Koulutuksen aikana näytetään esimerkkejä nilkan korjaamisesta. Oppilaat hoitavat sitten toisiaan.

Peruskoulutus osa 3.

Selkäkivun hoito istualtaan, hoitoharjoittelu. Alan tautioppia. Opettelemme SI-nivelen toimintaa. Unen määrän ja laadun merkitys hermokipuun. Esimerkkinä fibromyalgia. Jatkamme harjoitusta nilkan liikeratojen parissa, luupiikki kantapäässä ja vaivan syy. Harjoittelemme vaivan korjaamista. Jalkaterän asentovirheet, syy ja seuraukset, tautiopista Mortonin neurooma. Harjoittelemme nilkan ja jalkaterän asentovirheiden tunnistamista, korjaamista ja vaikutusta SI-nivelen kipuun.

Peruskoulutus osa 4.

Kierto-pyöritys-mobilisaatio© menetelmän harjoittelu. Tämä menetelmä on käytössä ainoastaan suomalaisessa jäsenkorjauksessa, sitä ei ole aiemmin ollut missään hoitomenetelmissä. Havannoidaan lapojen väliset asentovirheet ja niiden korjaaminen. Fasettilukkojen aukaisu Kierto-pyöritysmenetelmällä. Harjoittelemme tunnistamaan myös itsenäiset SI-nivelen toimintahäiriöt, joita voi olla kaatumisten tai liukastumisten jälkeen. © merkillä merkityt otteet ja niiden nimet ovat tekijänoikeudella suojattuja. Otteisto on opetettu myös Suomen Jäsenkorjaajakoulussa 2011 alkaen, niitä ei ole aiemmin ollut jäsenkorjauksen menetelmissä. (Tekijänoikeudet menetelmän kehittäjä Jari Sipilä 2006© ,JS Selkäasema ), Suomen Jäsenkorjaajakoulu, Selkäasema®.

Peruskoulutus osa 5. kehittyminen suomalaisena jäsenkorjaajana

Peruskoulutuksen kehittymisosalla nimensä mukaisesti kehitytään jäsenkorjauksessa. Aiempia asioita kerrataan ja syvennetään. Joka osalle tulee mukaan tautioppia ja anatomiaa. Oppilaiden omat onnistumiset hoitamisessa alkavat jo näkyä. Harjoittelemme erilaisia tekniikoita selän hoitamiseen. Otteiden harjoittelua niska-hartiavaivat, jännityspäänsärky. Tenniskyynärpää ja kyynärpään yleisimmät jäsenkorjauksella hoidetut vaivat.

Peruskoulutus 6. osa.

Harjoittelemme kertaamalla vähän asioita ja havainnoidaan uusia alueita. Keskitymme SI-nivelen asentovirheisiin ja harjoittelemme niiden korjaamista. Otteiden harjoittelua. Otteissa keskitymme tarkkuuteen. Koko kehon hoito.

Peruskoulutus 7. osa.

Iskiasvaivat. Piriformis- ja ahtaumaperäinen iskias tautiopista ja heijastekipuna tuntuva iskias. Heijaste-iskiashoito on ainoastaan suomalaiseen jäsenkorjaukseen kuuluva tarkka hoitotapa. Tämän erittäin yleisen ja kivuliaan vaivan hoito vaatii jäsenkorjaajalta eniten taitoa. Otteiden harjoittelua istualtaan.

Peruskoulutus 8. osa

Olkapään yleisimmät ongelmat. Jäätynyt olkapää. Opettelemme tunnistamaan sijoiltaanmenon olkanivelessä. Kertaamme jo aiemmin opittua alaselästä. Tautiopissa noidannuoli ja muut äkilliset alaselkäkivut. Harjoiteltujen otteiden tarkistus.