Jalat ovat luonnostaan eripituiset, aina.

Tiesitkö, että nilkan nyrjähdys aiheuttaa skolioosia ja ryhtivirheitä selkään?

Jalat ovat luonnostaan eripituiset, sen tietää jokainen Aidon suomalaisen jäsenkorjauksen ammattilainen. Ei ole olemassa mitään tieteellistä näyttöä tai tutkimusta, että kenelläkään ihmisellä jalat olisivat samanmittaiset, tai että joku ne voisi korjata sellaisiksi. Vähäisenkin anatomian opiskelun jälkeen kukaan tuskin edes viitsisi sellaista väittääkään. Sen sijaan nilkan nyrjähdys tai sijoiltaanmeno aiheuttaa jalan pituuden muuttumista lyhyemmäksi tai pidemmäksi. Nämä nilkan asentovirhetilat voidaan helposti korjata Aidolla suomalaisella jäsenkorjauksella, koska me osaamme sen.

Kyse on siis yhden jalan haitallisesta mekaanisesti muuttuneesta pituudesta.Tämä muutos kertautuu virheasentona ylöspäin lantioon. (Suomen Jäsenkorjaajakoulu, suomalaisen jäsenkorjauksen hoitofilosofia 2011 ).

Jalan muuttunut pituus tuntuu kipuina ja jäykkyytenä lantiossa ja SI-nivelen seudussa sekä lihasepätasapainona selässä. Tietysti tila aiheuttaa iskiasta, noidannuolta, piriformis- yms. vaivoja. Varsinkin aamulla ilmenevää selän jäykkyyttä.

Kehräsluut eivät ole samalla tasolla, sillä ei ole merkitystä, koska ne ovat aina eritasolla. Kuvat yli 25 vuoden takaa.

Anatomisesti ole olemassa samanmittaisia jalkoja. Me ihmiset yksinkertaisesti olemme toispuoleisia.

Tämä vanha epätarkka tapa mitata jalkoja keskenään ei ole käytössä enää suomalaisessa jäsenkorjauksessa. Yllä olevissa kuvissa on nähtävissä jalkojen luonollinen pituusero. Jos mitataan jalkoja keskenään se tuo esille yhtäaikaa sekä luonnollisen jalkojen pituuseron, että asentovirheestä johtuvan pituuseron, eli ei ilmaise tarkasti kummasta on kyse.

Luonollinen pituusero ei muutu vetämällä, ei muutu työntämällä, Tutkittaessa pituusero on jäljellä kävelylenkin jälkeenkin, mitattiinpa se sitten seisten, tai makuulta.

Jotkin hoitosuunnat pitävät tällaista jalkojen eripituisuutta selkäkivun syynä, mutta se ei tietenkään ole totta,

kuten ei sekään että joku voisi korjata ne samanmittaisiksi.

Jalkojen samanmittaisuus ei ole oikea tavoite, vaan täydellisesti toimivat liikerataestottomat nivelet.

Suomalaisen jäsenkorjauksen järkevyys on siinä, että etsitään eroavaisuuksia, ei samanlaisuuksia. Näin voidaan tehdä oikeita havaintoja.