Suomalaisen jäsenkorjauksen tulostettava esite

Mitä suomalainen jäsenkorjaus on?

Määritelmä: Suomalainen jäsenkorjaus on liikehoidon ja hieronnan hoitomuoto, selän, nivelten, lihas- sekä jännevaivojen mobilisaatiohoitomenetelmä. Menetelmällä vapautetaan nivelet liikerataestoisuuksista, korjataan nivelten virheasentoja jolloin lihakset, hermosto sekä verenkierto voivat toimia tasapainoisesti eikä kivulle ole syytä.

Tämä on aito ja alkuperäinen suomalainen selän ja nivelten hoitomenetelmä.

Suomalaisessa jäsenkorjauksessa otetaan huomioon lääketieteelliset tutkimukset, tautioppi sekä asiakkaan ohjaus. Menetelmän kehittyneisyyttä kuvaa se, että siihen on olemassa monivuotinen koulutus ja oikea koulu. Suomen Jäsenkorjaajakoulu on maan ainoa suomalaiseen jäsenkorjaukseen erikoistunut koulu. Se on myös ainoa virallisesti rekisteröity jäsenkorjaajakoulu. www.jasenkorjaajakoulu.com

Mitä hoito käytännössä sisältää ja mitä ei?

Suomalainen jäsenkorjaus sisältää otteiltaan hieronnan, venytykset ja nivelten liikehoidon ikivanhat tekniikat. Näiltä osin se sisältää myös uudemmat jäsenkorjaustavat, jotka ovat kehittyneet nykyisten ammattien ja uusien työskentelytapojen myötä vastaamaan niiden hoitovaatimuksiin. Koulutettu suomalainen jäsenkorjaaja ei käytä hoidossaan äkillisiä paineluita selkään eikä herkkää niskaa väännetä nopeasti eri suuntiin.

Ehkäpä siksi suomalaisella jäsenkorjauksella ei ole koskaan aiheutettu vahinkoa kenellekään.

Menetelmään ei kuulu uskottelu, että jäsenkorjaaja voisi poistaa jalkojen erimittaisuuden, siitä ei ole mitään tieteellistä tutkimusnäyttöä, se on pelkkä uskomus ja johtuu huonosta anatomian tuntemuksesta. Ihmisen jalat ovat aina luonnostaan erimittaiset, korjaamalla lantion kallistumaa voi jokin lukkiuma ehkä aueta, mutta samanmittaisina jalat eivät pysy eikä se ole tavoitteemme.

Hoidon tavoite.

Suomalaisen jäsenkorjauksen tavoite on korjata nivelten asennot ja liikeradat sellaisiksi kuin ne luonnollisesti ovat terveessä tilassa (©Suomen Jäsenkorjaajakoulu 2011 koulutuskansio). Suomalainen jäsenkorjaaja hyväksyy ihmisen toispuoleisena, koska se on anatomisesti totta. Tämä tavoite ja näkemys tekee suomalaisesta jäsenkorjauksesta ainoalaatuisen hoitomenetelmän, se tekee siitä myös tehokkaan.

Hoitaminen, testit ja tutkiminen.

Suomalainen jäsenkorjaaja voi päätellä paljon jo nivelten liikkeistä, kun asiakas kävelee sisälle hoitotilaan. Takin riisumisessa näkyvät käsien ja yläselän liikkeet jne. Ihon kunto kertoo paljon terveydentilasta, onhan se ihmisen suurin elin.

Puheäänen sointi voi muuttua nikamien virheasentojen myötä. Huonot nivelten liikeradat näkyvät ja tuntuvat erilaisina häiriöinä.

Hoitokäynti alkaa kuitenkin aina asiakkaan haastattelulla, tutkimuksilla ja testeillä. Selän liikelaajuustestit, taivutus ja nilkkojen liikeratatestit ovat tavallisimpia. Hoidon aikana tutkitaan lisää ja varmistetaan ennen hoitamista, joskus useaankin kertaan. Hoitaminen tapahtuu makuulta ja istualtaan.Hoidossa käytetään apuna asiakkaan itse tekemää liikettä ja nivelten normaaleja liikeratoja vapauttamaan liikerataestot. (©Suomen Jäsenkorjaajakoulu 2011 hoitotyön kuvaus).

Suomalaisen jäsenkorjauksen pääaihe on ihmisen auttaminen ja menetelmällä hoidetaan tuhansia asiakkaita vuosittain.

Erinomaisia tuloksia saadaan mm. hoidettaessa äkillisiä selkä ja niskavaivoja, lapojen välisiä jumituksia, si-nivelen ongelmia, nyrjähdysperäisiä nilkka- ja polvivaivoja.

( Tekijänoikeudet © 1994 hoitoesite. Suomen Jäsenkorjaajakoulu 2011 ).

Milloin ei hoideta.

Auttaa ei voida, jos sairastat osteoporoosia, selkäranka-, tai nivelreumaa. Tuore aivoinfarkti on hoidon este. Suomalainen jäsenkorjaus ei sovi, jos käytät esim. Marevan, Plavix, tai vastaavaa verenohennuslääkettä. Tuoreita murtumia ei hoideta, ei myöskään tapaturmissa loukkaantuneita, mutta näissä tapauksissa jälkihoitoa voidaan antaa. Välilevyn repeämille ei mahda mitään, saman voi sanoa rankaperäisistä hermojuuren ahtautumista.